Mabone a lebala la basketball a lokela ho hlophisoa joang?

Basketball ke papali e tsebahalang lefatšeng ka bophara, e hohelang matšoele le bankakarolo.Mabone a likhohola a bapala karolo ea bohlokoa ho netefatseng mabelo a sireletsehileng le ho ntlafatsa ponahalo.Mabone a lebala la basketball a behiloeng ka nepo ha a nolofatse papali e nepahetseng feela, empa a boetse a ntlafatsa boiphihlelo ba bashebelli.Sehloohong sena, re buisane ka mokhoa oa ho hlophisamabone a likhohola tsa lebala la basketballle litemoso.

basketball lebala floodlight

Mabone a lebala la basketball a ka hare

1. Lekhotla la basketball la ka hare le lokela ho sebelisa mekhoa e latelang ea mabone

(1) Mohaho o ka holimo: Mabone a hlophisitsoe ka holim'a setša, 'me lebone le khanyang le hlophisitsoe ka tsela e lumellanang le sefofane sa sebaka.

(2) Tokisetso ka mahlakoreng ka bobeli: mabone a hlophisitsoe ka mahlakoreng a mabeli a sebaka, 'me lebone le khanyang ha le lumellane le sebopeho sa sefofane sa sebaka.

(3) Moaho o tsoakaneng: motsoako oa moralo o ka holimo le oa mahlakoreng.

2. Ponahalo ea mabone a lebala la basketball a kahare a tlameha ho fihlela litlhoko tse latelang

(1) Mabone a kabo ea mabone a symmetrical a lokela ho sebelisoa bakeng sa moralo o ka holimo, o loketseng libaka tsa lipapali tseo haholo-holo li sebelisang sebaka se tlaase, tse nang le litlhoko tse phahameng bakeng sa khanya e tšoanang ea boemo ba fatše, 'me ha li na litlhoko tsa khaso ea TV.

musiamo.

(2) Mabone a nang le mefuta e fapaneng ea kabo ea mabone a lokela ho khethoa bakeng sa sebopeho se tsoakiloeng, se loketseng li-gymnasium tse kholo tse akaretsang.Bakeng sa tlhophiso ea mabone le mabone, sheba sebopeho sa holimo le sebopeho sa mahlakoreng.

(3) Ho ea ka moralo oa mabone a khanyang le mabone a khanyang, mabone a nang le khanya ea mahlaseli a mahareng le a pharaletseng a lokela ho sebelisoa, a loketseng ho haha ​​​​libaka tse nang le bophahamo bo tlaase ba fatše, li-spans tse kholo le maemo a matle a ho bonahatsa marulelo.

Li-gymnasium tse nang le lithibelo tse thata tsa ho benya 'me ha ho litlhoko tsa khaso ea TV ha lia lokela mabone a emisitsoeng le meaho ea meaho e nang le lipina tsa lipere.

Mabone a ka ntle a lebala la basketball

1. Lekhotla la basketball la ka ntle le lokela ho sebelisa mekhoa e latelang ea mabone

(1) Tokisetso mahlakoreng ka bobeli: mabone a lebala la basketball a kopantsoe le lipalo tse khanyang kapa litomo tsa moaho, 'me a hlophisoa ka mahlakoreng a mabeli a lebala ka mokhoa oa likhoele tse khanyang tse tsoelang pele kapa lihlopha.

(2) Tokisetso likhutlong tse 'nè: mabone a lebala la basketball a kopantsoe le liforomo tse bohareng le lipalo tse khanyang, 'me a hlophisoa likhutlong tse' nè tsa lebala la lipapali.

(3) Tlhophiso e tsoakaneng: ho kopanngoa ha mahlakore a mabeli le tlhophiso ea likhutlo tse ’nè.

2. Ponahalo ea mabone a lebala la basketball a kantle a tlameha ho fihlela litlhoko tse latelang

(1) Ha ho se na khaso ea TV, ho eletsoa hore ho sebelisoe mabone a mahlakoreng a mabeli a sebaka seo ho tšoareloang kopano ho sona.

(2) Amohela tsela ea ho bonesa ka mahlakoreng a mabeli a lebala.Mabone a likhohola tsa lebala la basketball ha a lokela ho hlophisoa ka har'a likhato tse 20 ho tloha bohareng ba foreimi ea bolo ho latela moeli o ka tlase.Sebaka se pakeng tsa botlaaseng ba palo ea leseli le moeli oa lebala ha oa lokela ho ba ka tlase ho 1 meter.Bophahamo ba lebala la basketball mabone a likhohola bo lokela ho kopana le mohala oa khokahanyo o otlolohileng ho tloha lebone ho ea moleng o bohareng oa sebaka, 'me sebaka se pakeng tsa sona le sefofane sa sebaka ha sea lokela ho ba ka tlase ho likhato tse 25.

(3) Tlas’a mokhoa leha e le ofe oa ho bonesa, tokisetso ea lipalo tsa lebone ha ea lokela ho sitisa pono ea bamameli.

(4) Mahlakore a mabeli a sebaka a lokela ho sebelisa litokisetso tsa mabone a symmetrical ho fana ka mabone a tšoanang.

(5) Bolelele ba mabone sebakeng sa tlholisano ha boa lokela ho ba tlase ho limithara tse 12, 'me bophahamo ba mabone sebakeng sa koetliso ha boa lokela ho ba tlase ho limithara tse 8.

Haeba u thahasella basketball lebala moroallo mabone, amohelehile ho ikopanya le moroallo leseli fektheri Tianxiang hobala haholoanyane.


Nako ea poso: Aug-18-2023